Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
  Επιλογή Γλώσσας / Language selection :   
 
    


 


    
         
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΘ ΑΕ ΣΤΟ LEADER
9/4/2009

Tο Σχέδιο Τοπικού Προγράμματος, στο πλαίσιο του ’ξονα 4 «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», που υπέβαλε η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε (ΑΝΕΘ) για την περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη σειρά αξιολόγησης των 44 προτάσεων που υποβλήθηκαν απ’ όλη τη χώρα (εγκρίθηκαν συνολικά 41 Σχέδια).

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια σημαντική επιτυχία για την ΑΝΕΘ αλλά και για την περιοχή. Λαμβάνοντας υπόψη ότι και στο πλαίσιο του LEADER+ η ΑΝΕΘ είχε καταλάβει και πάλι τη δεύτερη θέση, η νέα αυτή επιτυχία πιστοποιεί το σταθερά υψηλότατο επίπεδο ποιότητας του έργου της ΑΝΕΘ.

Ως περιοχή εφαρμογής για το Νομό Θεσσαλονίκης προτάθηκε με βάση και τις επιλεξιμότητες του Προγράμματος η περιοχή των Δήμων Κουφαλίων (πλην της εντός σχεδίου περιοχής του Τ.Δ Κουφαλίων), Χαλκηδόνας, Αγ. Αθανασίου (πλην του Τ.Δ Ξηροχωρίου), Αξιού, Χαλάστρας (πλην της εντός σχεδίου περιοχής του Τ.Δ Χαλάστρας), Εχεδώρου (πλην των εντός σχεδίου περιοχών των Τ.Δ Σίνδου και Διαβατών), Καλλιθέας, Μυγδονίας, Ασσήρου, Λαγκαδά (πλην της εντός σχεδίου περιοχής του Τ.Δ Λαγκαδά), Κορώνειας (πλην Τ.Δ Αρδαμερίου), Απολλωνίας, Μαδύτου, Ρεντίνας, Αγ. Γεωργίου, Εγνατίας και του Χορτιάτη (πλην του Τ.Δ Χορτιάτη).

Οι βασικές κατηγορίες δράσεων που περιλαμβάνει το τοπικό Πρόγραμμα είναι οι εξής:
• Αύξηση της αξίας των γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων (ενίσχυση επιχειρήσεων μεταποίησης προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής).
• Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες (υποδομές διανυκτέρευσης, εστίασης, αναψυχής, επισκέψιμα αγροκτήματα, επιχειρήσεις ειδών διατροφής, βιοτεχνικές μονάδες, κλπ).
• Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων (επιχειρήσεις ειδών διατροφής, βιοτεχνικές μονάδες, κλπ).
• Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων (υποδομές διανυκτέρευσης, εστίασης, αναψυχής, γραφεία προώθησης αγροτικού πληθυσμού, τοπικά κέντρα τουριστικής πληροφόρησης, κλπ).
• Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό (έργα υποδομής μικρής κλίμακας, ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων).
• Διατήρηση και αναβάθμιση της αγροτικής κληρονομίας (αναβάθμιση περιοχών υψηλής φυσικής αξίας, αναβάθμιση πολιτιστικών χαρακτηριστικών της υπαίθρου, μετατροπή υφιστάμενων κτιρίων σε μουσεία).
• Διατοπική-Διακρατική Συνεργασία.
• Δαπάνες λειτουργίας της ΟΤΔ.
• Απόκτηση δεξιοτήτων και εμψύχωση (μικρές εμπειρογνωμοσύνες, εκδηλώσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, κλπ).

Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης LEADER του ΠΑΑ 2007-2013 ο συνολικός προϋπολογισμός του Τοπικού Προγράμματος και στη συνέχεια μετά την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η ΑΝΕΘ θα ξεκινήσει διαδικασίες ευρείας δημοσιοποίησης των προβλεπόμενων δράσεων, πριν τη διενέργεια της 1ης προκήρυξης για την υποβολή επενδυτικών σχεδίων.

 

Δείτε όλα τα νέα της κατηγορίας .

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΘ ΑΕ ΣΤΟ LEADER - (9/4/2009)
[ Αρχή της σελίδας]     [ επιστροφή ]
ANEΘ - Aναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Π.Α.Α. "Αλέξανδρος Μπαλτατζής"
Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013 <<ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ >>
’ξονας 3   ’ξονας 4

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλειίας
Ε.Π. Αλιείας

ESPA
ΕΣΠΑ

Ανακοινώσεις
Δελτία Τύπου
Τελευταία Ενημέρωση : 17/4/2016
Copyright © 2004, Aναπτυξιακή Εταιρία Θεσσαλονίκης Α.Ε. Πλούτωνος 27,    2310.412050,    2310.801050

Designed and Developed by A.S.T.