Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
  Επιλογή Γλώσσας / Language selection :   
 
    


 


    
         
Εγκρίθηκαν δύο πολυταμειακά προγράμματα LEADER /CLLD για το Νομό Θεσσαλονίκη
16/12/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκαν δύο πολυταμειακά προγράμματα LEADER /CLLD
για το Νομό Θεσσαλονίκης

 

Υπεγράφη στις 13 Δεκεμβρίου  η απόφαση κατανομής πιστώσεων για το νέο Πρόγραμμα LEADER / CLLD από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με βάση την απόφαση αυτή εγκρίθηκαν τα 2 Τοπικά Πολυταμειακά Προγράμματα που υπέβαλε η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΑΝΕΘ) για περιοχές του Ν. Θεσσαλονίκης με συνολική Δημόσια Δαπάνη 17.700.000€.
Συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα που αφορά στην περιοχή των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης και τμημάτων των Δήμων Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας – Χορτιάτη και Δέλτα κατανεμήθηκε ποσό 10.450.000€. Από το ποσό αυτό προέρχονται 8.100.000€ από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και Εθνικούς Πόρους, καθώς και 2.350.000€ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ) και Εθνικούς Πόρους.
Στο Πρόγραμμα που αφορά στην περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος και τμήμα του Δήμου Δέλτα κατανεμήθηκε ποσό 7.250.000€ που προέρχεται από το ΕΓΤΑΑ και Εθνικούς Πόρους  (5.750.000€) και το ΕΤΘΑ και Εθνικούς Πόρους (1.500.000€).
Ο συνολικός προϋπολογισμός των Προγραμμάτων συμπεριλαμβανομένης της Ίδιας Συμμετοχής αναμένεται να ξεπεράσει τα 25 εκ. ευρώ.
Θα ακολουθήσει η αναμόρφωση του υποβληθέντος προγράμματος στα οικονομικά δεδομένα της έγκρισης και θα ξεκινήσουν οι δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δημοσιοποίησης για την κινητοποίηση και προετοιμασία υποψήφιων επενδυτών.
Προτεραιότητα θα δοθεί στην διαφοροποίηση της οικονομικής βάσης, την ενίσχυση της ανταγωνιστικής επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας (κυρίως μέσω δράσεων μεταποίησης και τυποποίησης προϊόντων, ενίσχυση μικρών βιοτεχνιών, οικοτεχνιών, επενδύσεις για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού), και την βελτίωση της ποιότητας ζωής (μέσω στοχευμένων δράσεων δημόσιου χαρακτήρα) και στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και των δεξιοτήτων του.
Το πραγματικά υψηλό ποσό κατανομής πιστώσεων δημιουργεί αισιόδοξες προοπτικές για την ανάπτυξη της υπαίθρου του Ν. Θεσσαλονίκης, αλλά συνεπάγεται και ιδιαίτερες ευθύνες για την ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων.
Η μακρόχρονη εμπειρία της ΑΝΕΘ από τη διαχείριση τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων (LEADER I, II, LEADER+, Πρόγραμμα Προσέγγισης LEADER 2007 – 2013, ΟΠΑΑΧ, ’ξονας 3 ΠΑΑ 2007 – 2013, κλπ) αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για μια επιτυχή υλοποίηση.
Η ΑΝΕΘ ευχαριστεί όλους τους Τοπικούς Φορείς του Ν. Θεσσαλονίκης (ΟΤΑ, συλλογικούς φορείς του ιδιωτικού τομέα, επιμελητήρια, κλπ) τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και τον τοπικό πληθυσμό για τη συμμετοχή τους στη διαβούλευση και την υποστήριξη τους στην διαμόρφωση των τοπικών προγραμμάτων.
Ιδιαίτερος έπαινος και ευχαριστίες απευθύνονται στο προσωπικό και τους συνεργάτες της Εταιρίας για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν για την σύνταξη των προτάσεων που υποβλήθηκαν.
Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων:
http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/4107-dt131216.

Ο Πρόεδρος ΔΣ,

 

Πάσχος Δημ. Παντελής
π. Δήμαρχος Λαχανά

 

ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
Δείτε όλα τα νέα της κατηγορίας .

Εγκρίθηκαν δύο πολυταμειακά προγράμματα LEADER /CLLD για το Νομό Θεσσαλονίκη - (16/12/2016)
Δελτίο Τύπου :ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ Β΄ KAI ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ CLLD/ LEADER «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ» ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - (19/9/2016)
Δελτίο Τύπου : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ για την προετοιμασία του Προγράμματος «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD / LEADER)» - (25/8/2016)
Δελτίο Τύπου : ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ για την προετοιμασία του Προγράμματος «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD / LEADER)» - (24/8/2016)
Δελτίο Τύπου : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ για την προετοιμασία του Προγράμματος «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD / LEADER)» - (23/8/2016)
Δελτίο Τύπου : Και οι 2 προτάσεις τοπικών προγραμμάτων στην ύπαιθρο του Νομού Θεσσαλονίκης προχωρούν στην B’ ΦΑΣΗ για την επιλογή «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD / LEADER)» - (5/8/2016)
Δελτίο Τύπου : Κατάθεση 2 προτάσεων τοπικών προγραμμάτων CLLD/ LEADER «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ» ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - (22/7/2016)
Δελτίο Τύπου : Περιοχές εφαρμογής των σχεδίων τοπικών προγραμμάτων CLLD/ LEADER "Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων" στην ύπαιθρο του Νομού Θεσσαλονίκης - (30/6/2016)
Δελτίο Τύπου: «ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» του τοπικού προγράμματος CLLD/ LEADER» (Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων στην ύπαιθρο του Νομού Θεσσαλονίκης) - (17/6/2016)
Δελτίο Τύπου : «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» του τοπικού προγράμματος CLLD/ LEADER» (Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων στην ύπαιθρο του Νομού Θεσσαλονίκης) - (13/6/2016)
Δελτίο Τύπου «Ενέργειες διαβούλευσης / ενημέρωσης της υποψήφιας ΟΤΔ ΑΝΕΘ για την προετοιμασία του τοπικού προγράμματος CLLD/ LEADER» (Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων στην ύπαιθρο του Νομού Θεσσαλονίκης) - (15/4/2016)
[ Αρχή της σελίδας]     [ επιστροφή ]
ANEΘ - Aναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Π.Α.Α. "Αλέξανδρος Μπαλτατζής"
Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013 <<ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ >>
’ξονας 3   ’ξονας 4

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλειίας
Ε.Π. Αλιείας

ESPA
ΕΣΠΑ

Ανακοινώσεις
Δελτία Τύπου
Τελευταία Ενημέρωση : 17/4/2016
Copyright © 2004, Aναπτυξιακή Εταιρία Θεσσαλονίκης Α.Ε. Πλούτωνος 27,    2310.412050,    2310.801050

Designed and Developed by A.S.T.